Nový tým se představuje

ISC vstupuje do roku 2017 s obměněným týmem. Kdo je kdo, kde se tu vzali a čeho chtějí dosáhnout? To se dočtete na dalších řádcích. Od nových koordinátorů jsme zjišťovali:

1) fakultu příp. obor,

2) jak se dostali k ISC,

3) co dosud dělali v týmku, který přebírají,

4) jejich vizi pro tento semestr, co v týmku chtějí změnit nebo zlepšit.

Tereza “Téte” Kadlecová

President

1) Fakulta stavební, obor Inženýrství životního prostředí

2) K ISC jsem se dostala před svým výjezdem do zahraničí, kdy jsem chtěla získat kontakt se zahraničními studenty. Avšak aktivně jsem se zapojila až po svém návratu, a to v září 2015.

3) Nepřebírám týmek, ale celý Team! Už od 1. ledna jedeme bomby. Zatím se mi podařilo se se všemi poznat o něco více. Snad se mi podařilo většinu členů správně a pořádně namotivovat a společně s Marcí se mi podařilo zorganizovat Team Retreat, který byl dle mně parádní. ISC Spirit zase dostal nový rozměr a jsme připraveni ho šířit dál.

4) Mou vizí pro následující semestr je jít za vizí ISC 🙂 Chtěla bych, aby se všichni cítili v ISC dobře a neustále se realizovali. Aby objevovali nové možnosti, aby objevovali sami sebe a abychom všichni společně tvořili něco smysluplného a dobrého.

Nebudu to zmiňovat jako změnu, ale spíše jako zlepšení a to, na co bych se chtěla více zaměřit. Chtěla bych, aby se sami členové Teamu chtěli zdokonalovat ve svých softskills a věnovali tomu svůj čas. Aby si uvědomili, co nám ISC nabízí a chopili se všemi deseti této příležitosti a seberealizovali se. Chtěla bych také, aby všichni v Teamu přijali ISC hodnoty za své a v rámci svých týmků je měli v hlavě a šli také za vizí ISC. Myslím si, že tak budeme fungovat jako skvělý Team, připravíme našim zahraňákům super semestr a sami se zase posuneme někam dál.

Marcela “Marcí” Růžičková

Vicepresident

1) Fakulta dopravní, Provoz a řízení letecké dopravy

2) To jsem takhle jednou přišla na Buddy Session… a bylo to.

3) Zatím nic, jen jsem zjišťovala, co všechno dělat budu. 🙂

4) Chci být dobrou sekretářkou Tété a hlavně si to s vámi všemi pořádně užít.

Pája Pokošová

Human Resources

Jsem z fakulty biomedicínského inženýrství. V ISC jsem začínala před více jak dvěma lety jako Buddík. Mé první kroky nebyly příliš valné, hned při první návštěvě letiště jsem totiž do Officu přivedla špatného člověka. Cizinec jako cizinec říkáte si, bohužel tenhle Španěl plánoval pouze krátkou návštěvu Prahy a moje špatná angličtina mi tehdy nestačila na to, abych pochytila, že je to učitel španělštiny, na Strahov jede pouze do hostelu a za dva dny jede do Ostravy. Netušil co je ČVUT, natož ISC, a já ho tehdy vítězoslavně přivedla na Masárnu, kde po něm chtěli 500,- na registraci. Poté, co se vše vysvětlilo, jsem očekávala písemnou výpověď z ISC od samotného Míši Krále. Avšak překvapivě žádná nepřišla, na black listu jsem se neobjevila a ISC se mi stalo rodinou. Ve své funkci HR bych ráda docílila nejen toho, aby se i nadále každý nováček cítil vítaný a nedělali jsme rozdíly mezi tím, zda je mezi námi měsíc nebo roky.

Jan Vůjtěch

Treasurer

1) Fakulta stavební, konstrukce a dopravní stavby

2) Po Erasmu mi chybělo prostředí mezinárodních studentů a tak jsem našel ISC 🙂

3) vlastně nic, jenom vybíral 😀

4) Vizí je, aby všechno probíhalo tak hladce jako dosud a když to půjde, tak vymyslet další nové akce

jo a mít parkovací místo na Masárně 🙂

Eva Machová

Public Relations

1) Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, obor Anglistika-Amerikanistika, aneb ISC není jen pro ČVUŤáky 😉

2) Když jsem poznala svého přítele z ČVUT, pořád básnil o super lidech z ISC a akcích, které pořádají. Nedalo mi to, přišla jsem se podívat na Languages schůzku a už jsem tu zůstala.

3) V PR jsem začínala kdysi jako Proofreader a psala jsem nějaké články. Už od minulého semestru jsem PR koordinátorem a je to super.

4) Chtěla bych se zaměřit na vylepšení našich grafických materiálů a udělat zásobu vzorů, abychom nemuseli pořád vytvářet nové. Také bych ráda natočila dlouho očekávané Parťák video, udělala plyšového maskota a zaktualizovala obsah našich web stránek. Ve spolupráci s Kebab týmem snad v létě proběhne ISCebab Day nebo něco podobného. 🙂

Michael Hartman

International Relations

1) FIT ČVUT, Počítačová bezpečnost; PedF UK, Specializace v pedagogice

2) Vrátil jsem se z zahraničního studia na Taiwanu, párkrát jsem zašel na inteGREAT párty a byl ze mě fotograf 🙂

3) Byl jsem na několika posledních platformách ESN CZ, section meetingu v Drážďanech a pravidelně se scházím se zástupci ostatních pražských sekcí na schůzích UNI5.

4) Rád bych rozšířil povědomí o ESN v ISC, spolupráci s pražskými sekcemi a navázal na dobrou práci Honzy Cejhona. Poslední dobou se hodně rozjíždí především kooperace s VŠCHT, což mě velmi těší.

Dominik Bureš

Quality and Knowledge Manager

1) Stavební fakulta, obor Vodohospodářství a vodní stavby

2) K ISC jsem se dostal díky své sestře Anetě. A díky tomu, že mi Anet vybásnila ISCéčko natolik, že jsem se nemohl dočkat s pomocí, tak se stalo, že jsem byl v ISC dřív, než jsem vůbec nastoupil na ČVUT.

3) QaK nemá teamek

4) Chtěl bych, aby každý člen ISC věděl, jak dohledat informace a aby ty informace na těch místech byly.

Eliška Beránková

inteGREAT Coordinator

1) Stavební fakulta, obor Geodezie a kartografie – měla bych končit na začátku února 2017

2) Po návratu z Erasmu jsem měla poerasmáckou depresi. Jsem prostě klasický případ, nic zvláštního 😀 ale v ISC jsem našla smysl života. A co je hlavní, našla jsem lidi co myslí jako já. Chtějí objevovat svět, poznávat nové lidi a věci. Nejdůležitější je být optimistický a nestresovat se věcmi co v životě nejsou důležité.

3) V ISC si můžeš vybrat, s čím chceš pomáhat, co tě baví. Nikdo tě do ničeho nenutí ;-). Já jsem pomáhala co se namanulo. Pomáhala jsem odnést věci na grilovačku, připravovala jsem výzdobu na vánoční večírek, byla jsem čert na mikulášské besídce, pořádala jsem party. A najednou jsem koordinátor inteGREAT??? Jak se to mohlo stát? 😀 Hrozně se na to těším. Nová výzva, která na mě čeká.

4) Minulý koordinátor Ondra nastavil vysokou laťku. Moji prioritou je udržet tento stav a užít si nový semestr naplno 😉 tzn. zábavná prezentace a ochutnávka jídla ze zahraničí a pak pít a seznamovat se za skvělé hudby. Život je moc krátký na váhání.

Ivo Vodička

Point Coordinator

1) Fakulta strojní ČVUT

2) K ISC jsem se dostal díky zájmu dělat „něco navíc“ a poznat nové lidi nejen z celého světa, ale i ostatních fakult.

3) V týmku, který přebírám, jsem měl služby pro naši univerzitní veřejnost.

4) Tento semestr bych rád našel širší využití pro strahovský Point a provedl aspoň částečnou změnu jeho podoby, aktualizoval Modré desky pro poinťáky a společně s IT spustil systém na půjčování věcí a knížek. A samozřejmě udržel Point v takové kondici, abychom se tam rádi a často vraceli.

Míša Petříková

Activities Coordinator

Ahoj Parťáci, jmenuju se Míša a jsem ze stavárny. K ISC mě přivedla Týnka alá Mňouseček, poznala jsem jí v Aachenu. Když o ISC mluvila, bylo mi jasné, že mě tato organizace úplně pohltí. Doposud jsem v ISC cestovala napříč týmky, v rámci activities týmku jsem organizovala pouze ISC Bowling.  A co bych ráda změnila nebo zlepšila? Tento týmek mě zaujal takový, jaký je. Budu moc ráda, když se mi ho podaří vést tak skvěle jako Lucce. Ráda bych měla dostatek výletů v průběhu semestru, ráda bych vnesla do ISC například nějaké jednorázové sportovní akce, ať se trochu hýbeme a jen na schůzkách nekyneme 😉 Chtěla bych pořádat tematicky zaměřené akce. Co tím myslím? Jít v zimě se koulovat, jet na běžky, v létě na vodu nebo jet někam na víkend hrát například tenis, udělat turnaj v minigolfu… Nápadů je spousta, nechci vám nic slibovat, bude záležet hlavně na tom, co lidi v mém týmku budou chtít tropit za kulišárny 😉 Ráda vás v mém týmku přivítám, užijeme si spoustu zábavy!! <3

Veronika Paštyková

Languages Coordinator

1) Doktorandka na FJFI – obor Radiologická fyzika

2, 3, 4) Přijela jsem z půlročního studijního pobytu na Taiwanu a najednou jsem zjistila, že mi chybí kontakt se zahraničními studenty. Také mi trochu chyběla každodenní komunikace v angličtině a nechtěla jsem hned zapomenout tu trošku čínštiny, která mě stála spoustu krve a potu. Tak jsem se dostala k ISC jazykovým kurzům čínštiny a angličtiny a hned vzápětí ke spoustě dalších skvělých akcí. V týmku Languages bych chtěla navázat na skvělou práci Evči Málkové a i v letním semestru zajistit dostatek různorodých jazykových kurzů. Ráda bych také, aby se povedlo uskutečnit mnoho úspěšných a třeba i nějaká nová, netradiční Café Lingea.

Tereza Faltysová

Buddy Coordinator

1) FSv, Architektura a stavitelství

2) Po tom, co jsem se vrátila z výjezdu do USA, jsem úplně náhodou měla volno, když byla v NTK na podzim ,,nějaká” Buddy Session :D. A pak už to byl BW, vNP Doksy … a byla jsem v tom rychle až po uši :). Spiritu nejde odolat <3.

3) Zas tak dlouho v ISC nejsem, ale nějaká ta akce už mě mihla. Třeba na konci jsem si vzala na starost Christmas Feast, což byla ohledně organizace velká sranda :D. Ale zvládli jsme to nakonec skvěle.

4) Buddy týmek má za sebou vedení silných koordinátorů, kteří tomu dali parádní směr a pro mě základ. Jak to šlape teď se mi líbí, takže bych v tom ráda pokračovala podobně a šperkovala a vylepšovala detaily. Snad přidám i nějakou akci navíc, zapojím víc české buddíky a rozvineme spolupráci s VŠCHT. Believe in the ISC Spirit. Pass it on! <3

Martin „Speedy“ Průcha

IT Coordinator

Ahoj, jsem Martin “Speedy” Průcha, studuju 1. ročník magisterského studia na Fakultě ELektrotechnické program Kybernetika a robotika obor Systémy a řízení.

A proč vám tohle vubec píšu? No jak to co nejlíp podat… asi takhle: Přihodilo se mi, že mám bratra, kterej mě pozval na výlet s partou z Buddy systemu. Párkrát jsem s nima pil a potkal Vítka. Potom jsem se sešel s PR Karol, a nakonec mě nějaká Věra oslovila jestli náhodou nechci dělat IT v ISC.

Tenhle semestr pojede IT velký bomby. Pěkně jsme to teď nastartovali, hlavně díky panu Královi. Nechte se překvapit ;).

Vojtěch Novák

Alumni Coordinator

Jmenuju se Vojta a pokud je leden roku 2017 minulostí, tak doufám, že jsem už jen bývalý student infomatiky (z FELu, ne FITu, přirozeně). K ISC jsem se dostal někdy dávno skrz buddy program, kam jsem se registroval a pak se nestalo nic (moje registrace někde zapadla). Naštěstí jsem se nenechal odbýt (ano, s tvrdým) a napodruhé to vyšlo. V Alumni týmku, který přebírám, jsem dosud nedělal nic, ale pevně doufám, že to nebude bránit v pokračování nastartovaných akcí a dosažení našeho cíle — splnění plánu pětiletky.

Michaela Šímová

ISC Care Coordinator

Ahooj, pokud mě neznáte, tak já jsem Míša a studuju biomedicínu. Přebírám ISC Care týmek a už se moc těším na příští semestr! Jak jsem se dostala k ISC? Tahle otázka mi byla položena již hodněkrát a já si nejsem úplně jistá odpovědí. Než jsem šla do prváku, věděla jsem, že existuje něco jako Buddy Program, pak jsem si ho buď vyhledala na googlu společně s ČVUT, anebo jsem si všimla odkazu v KOSu, bylo jasné, že ze mě bude Buddy a pak jsem se zapojila víc. V Care týmku jsme minulý semestr organizovali Walk in Dark, bohužel moc zahraňáků nepřišlo, a tak bych příští semestr ráda vymyslela, jak je více zaujmout Care akcemi. Chci je na začátku semestru zkusit namotivovat do hraní divadla, což tady již párkrát bylo, když zahraňáci hráli Červenou Karkulku pro děti v nemocnici. 🙂 Jak říkal Tomáš Baťa: „Cílem je více šťastných lidí.“ Keep Smiling.

Pavel Hošek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *