Shrnutí letního semestru 2017

Polovina prázdnin za námi! To znamená, že je ideální chvíle na zhodnocení uplynulého semestru a pomalé přípravy semestru nadcházejícího.

Letní semestr 2017 utekl jako voda. Postarali jsme se o 450 zahraničních studentů z více než 40 zemí světa. Na 180 českých buddies pomohli těmto studentům hlavně v začátcích jejich pobytu v Praze a zaslouží si za to obrovský dík.

Dále jsme během celého semestru zorganizovali 15 výletů po České republice a do zahraničí, připravili a úspěšně vedli s pomocí zahraničních studentů zhruba 30 jazykových kurzů. V neposlední řadě měli zahraňáci možnost prezentovat svou zemi co týden, na inteGREAT party, a tak jsme poznali tradiční kuchyně, zvyky, tance a krásy nejrůznějších koutů světa.

Ve spolupráci s Prague UNI5 jsme na strahovském kampusu uspořádali sportovní akci Erasmus Prague Games, která se pyšnila hojnou účastí. Akce byla o to zajímavější, protože jsme v kooperaci s pražským integračním centrem zorganizovali fotbalový turnaj.

Zahraniční studenti ČVUT jsou naší hlavní cílovou skupinou, nicméně rádi pořádáme akce i tak trochu jinak. Úspěšně se nám povedlo zorganizovat International Day, který propaguje zahraniční výjezdy a ve spolupráci s dalšími studentskými kluby se nám podařilo rozšířit povědomí o různých typech výjezdů mezi české studenty ČVUT.

A abych neopomněla ty nejdůležitější, a to naše členy, musím zmínit také teambuildingové akce. Na začátku semestru se noví buddíci měli možnost stmelit na Buddy Weekendu pořádaném v okolí Opárenského mlýna. Dále následoval Parťák Weekend, tentokrát na škole čar a kouzel a účast byla veliká. A celý semestr byl prokládán schůzkami jednotlivých týmků, celého Teamu a také čtyřmi díly Prostřena, kdy jsme se jako Team sešli dohromady a užili si chvilku bez ISC.

Závěrečnou akcí semestru byla tradiční Grilovačka, kam se dostavilo spoustu Alumni, zhodnotili jsme celý semestr a připili na zdraví 18. narozeninám ISC. Připomněli jsme si jeho začátky v letech 1998/1999, které byly velmi čerstvé, protože nás na konci semestru navštívil Vláďa Malina, spoluzakladatel ISC.

Během července jsme si všichni oddychli a nyní už začínáme plánovat semestr zimní. Těšit se můžete na 560 studentů z 58 zemí. V plném proudu už jsou přípravy velké akce, a to „S ČVUT do světa Study Abroad Fair“. Tato akce bude probíhat formou cestovatelských přednášek a vyvrcholí samotným veletrhem 25. 10. Cílem akce je propagovat zahraniční výjezdy, mobility a veškeré možnosti, které na ČVUT máme, dále zvýšení povědomí o Erasmus Student Network a činnosti této organizace.

Měsíc srpen uteče jako voda a kolem 20.9. už nám začnou přijíždět zahraniční studenti.

Tak se s novým Teamem budeme těšit!

Believe in ISC Spirit. Pass it on.

Terka „Tété“

Věděli jste, že:

– nebyl vyhoštěn ani jeden zahraňák díky našemu Pepito Visa

– 17 hodin strávených na odboru azylové a migrační politiky

– 6 hodin strávených na cizinecké policii

– pan Červený gauč poskytl nocleh celkem 126 krát

– počet posazení na Point křeslo: 4*10*16 = 640

– Robin oskenoval 10 parťáckých ksichtů (vítěz Faltýnová a Pepito)

– vypili jsme 3 lahve presidentského drinku

– účast na mezinárodních akcích: AGM, Eduk8, ESN Academy, ESN Summer Camp, NB meeting, CNR, MECM, NP

– komunikace v týmku Activities jela celkem v 15 messangerových konverzacích

– došlo ke zlomení 1 ruky a rozbití 1 sloupu

– FB page vytvořila 60 events

– nejdelší schůzka Buddy týmku trvala 9 hodin v Klubovně

– množství ISC Spiritu předaného na Buddy Weekendu: 16 lahví a jeden sud

– počet rybiček ulovených na buddy akcích: 1392 ks

– ISC web byl navštíven 15 679 krát

– nejpoužívanější operační systémy: Windows 59% a Android 16.6%

– každý Buddík měl průměrně 1.4 zahraňáka

– na IT sešlostech se vypilo 27 točených a 27 lahváčů, snědlo se 7 pizz, 4 – 6 porcí nudlí, 7 porcí kuřecích křidélek, 1kg mrkve, 1.1kg hroznového vína

– Speedy a Míša Král vypili nespočet káv nad zdokonalováním našeho webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *