Causes Coordinators Meeting

Causes Coordinators Meeting měl být prvním ESN eventem, kterého se zúčastním. Celkem jsem se těšil, ale vůbec jsem nevěděl, co mě čeká. Zapadnu mezi ostatní? Budu si s nimi mít co říct? A nebudou tam samí „ekoteroristi“? Spousta otázek, které mě před víkendem trápily.

Snad se na mě nebudete zlobit, když vám hned na začátku prozradím, jak to všechno dopadlo. Celý event jsem si užil, měl jsem si s ostatními účastníky co říct a největší ekoterorista jsem tam byl možná já s Věrkou. 😀

No ale abych začal tak jak se má, hezky od začátku. Do Brna jsem vyrazil už ráno. V pátek totiž nemám školu a v Brně jsem ještě nikdy nebyl. Hned jak jsem přijel na tamní hlavní nádraží, tak jsem si dal super oběd. Super byl hlavně proto, že jako polévka byl mrkvový krém. Původně jsem ho nechtěl, ale dali mi ho stejně. A byl výborný!

Po obědě jsem se dojel ubytovat na koleje. Tam jsem si nechal věci a vyrazil prozkoumávat Brno. Bylo krásně. Park. Pivko. Prohlídka zahrady i samotné vily Tugendhat. To už jsem nebyl sám, ale přidala se ke mně Věrka. Šli jsme do centra, prohlídli si náměstí, nějaké staré baráky, Brněnský orloj atd. Skočili jsme si na nákup a jeli zpět ke kolejím. Tam už jsme měli grilovat s ostatními účastníky. Bohužel neměli organizátoři nic na podpal. To by se nám v ISCčku určitě nikdy nestalo. 😀 Naštěstí jsme si prozíravě koupili hermelíny, nějakou zeleninu a ne syrové maso. „Grilování“ asi dále netřeba popisovat. Myslím, že to všichni znáte.😉

V sobotu ráno jsme (ztěžka) vstali a už byla připravena snídaně. Celý den jsme měli přednášky a workshopy o celkem nové věci v ESN, kterou jsou Causes. Pokud chcete vědět víc, napište mi na care@isc.cvut.cz a já vám pošlu report. Případně se mě můžete zeptat, když jsem v Pointu.

Večer po přednáškách jsme vyrazili do centra. Měli jsme večeři v minipivovaru a poté jsme šli na vyhlídku na Petrov. Přišlo mi to hrozně vtipný, protože jsem organizátorům pokaždé rozuměl, že jdeme na metro. V Brně! 😀 No to je jedno. Petrov je skutečný a je to jeden z kopců nad Brnem. Stojí na něm katedrála svatých Petra a Pavla. Tam jsme se chvíli kochali a probírali jsme ESN, nadcházející národní platformu, ale třeba taky Rusko, kvalitu univerzit po celém světě a tak.

Z Petrova jsme už jeli zpátky na koleje. Někdo šel rovnou spát, někdo se šel ještě podívat do Panda Pointu, Officu ISC VUT Brno. A pokud se ptáte, proč Panda point, tak je odpověď jednoduchá. Panda je maskot hostitelské sekce, a mezi studenty je prý zvláště oblíbená.

 

V neděli ráno jsme (ztěžka) vstali a snídaně už byla připravená. Strávili jsme skoro celý den přednáškami a workshopy. Nic zajímavého už se nedělo. V půl páté jsem nasedl do vlaku směr Praha, napsal zmiňovaný report a teď už se blížím k Praze. Cestou jen z okénka mávám mému bydlišti a dopisuji poslední řádky. Netuším, jak tento příběh ukončit. Tak asi jen ahoj a darujte krev.

Michal Cihlář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *