ISC Tram Party

Dávno, dávno již tomu, co ISC parťáci posledně organizovali tramvajpárty. Dávno tomu, co se ISCéčko v očích pražského dopravního podniku i široké pouliční veřejnosti vyznamenalo působivými teambuildingovými akcemi se spoustou zábavy. Jak jistě tušíte, řeč je o párty v tramvaji, o párty v pohybu, o párty s vyhlídkovou jízdou centrem Prahy. Ano, řeč je o divoké jízdě zvané ISC Tram Party.

Pohodlně se posaďte a vychutnejte si program na dnešní večer!

Tak jako u nespočetně mnoha jiných kultovních akcí, i na počátku ISC Tram Party byla chuť, vášeň a invence velmi nadějných perspektivních budoucích inženýrů pražské techniky. Formát akce tramvajpárty jsme v ISCéčku zopakovali po delší pauze, která trvala více jak 10 let. ISC Tram Party byla plánována jako zahajovací akce oslav 20 let ISCéčka i jako součást filozofické konference ISC kam kráčíš. Termín akce jsme stanovili na úterý 12. března 2019, tedy v den výročí 20 let ČR v NATO. Zde bych rád předešel turbulentním spekulacím a horlivým diskuzím mezi parťáky a širokou veřejností a zdůraznil, že ISCéčko je striktně ab initio apolitická organizace a možná souvislost s výročím 20 let vstupu České republiky do Severoatlantické aliance je čistě náhodná. (Přátelé, ruku na srdce, intuitivně jsme cítili potřebu oslav právě v tento den.)

Faltýnová v roli průvodčí.

Plni očekáváni jsme se shromáždili v Dejvicích na zastávce Lotyšská, v blízkosti proslulé výškové budovy přezdívané kondom tower. Vřelého přivítání jsme se dočkali od samotné Faltýnové, která se ujala role průvodčí a při vstupu do vyhlídkového vozu Měsíček nám kontrolovala jízdenky. Divokou jízdu jsme započali v 17:40.

ISC Tram Party v plném proudu.

Krátce po vstupu do tramvaje jsme obdrželi kelímky a počali pít chutné moky. Tramvaj se rozjela a my se mohli kochat nádhernými výhledy na okolní pražský svět. Je třeba dodat, že mnozí externisté v ulicích, u zastávek, na křižovatkách se naopak podivovali při pohledu na naší party tramvaj.

Jedeme centrem a obdivujeme krásy Prahy. (Please keep the tram alive.)

Během jízdy bylo k dispozici rozumné množství nealka, pivo a bílé i červené víno. Působivé hudební tóny se linuly z přenosných party reproduktorů po celé tramvaji. Tančilo se všude tam, kde to jen bylo možné. Atmosféra výborná.

Můžete křičet, můžete řvát, ale prosím neskákejte!

Po určité době jsme pustili k mikrofonu ISC alumni, kteří pamatují i starší dobu slavných party v tramvajích. Jejich zábavná vyprávění o šílených a divokých historkách nás velmi zaujala a rozesmála, mnohé parťáky doháněla až k slzám.

Zkušení baviči z řad ISC alumni, Vašek Jurčíček (se sluchátky) a Honza Chip Doležal (u mikrofonu) vyprávějí historky o party v tramvajích.

Po určité době začala vedle tématu příjmu tekutin vyvstávat také otázka jejich vyměšování. Okénka musely zůstat zavřené a skákání bylo z bezpečnostních důvodů přísně zakázáno. Faltýnová nás empaticky upozornila, ať si dáváme pozor, zda v těch kelímcích máme opravdu bílé víno. Vědomi si skutečnosti, že pražská tramvajová síť vede i do zelení překypujícího parku ve Stromovce, jsme počali hlasitě po celé tramvaji skandovat: „Stromovka, Stromovka!“ Nakonec jsme se namísto do Stromovky vydali na Letnou, kde jsme se nechali všichni parťáci hromadně vyfotit. I přes značnou zimu se někteří neubránili touze nechat se vyfotit téměř tak, jak je pánbů stvořil.

Focení na Letné. Okamžik, od kterého se Viceprezident začal vážně zajímat o kariéru modela.

Během ISC Tram Party jsme se projeli centrem Prahy, užili si spoustu zábavy a poznali zkušené ISC alumni. Po více jak hodince obdivování krás Prahy jsme v Dejvicích vyskočili z tramvaje a zamířili na Masarykovu kolej k Honzíkovi, kde pokračoval program ISC kam kráčíš.

Paralelně probíhající sympozium ISC kam kráčíš.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům za úžasnou atmosféru během oné divoké jízdy. Poděkování patří rovněž pražskému dopravnímu podniku, který nám umožnil využít jejich party tramvaj. Poděkování také směřuje samotným organizátorům ISC Tram Party, Terce Faltysové a Honzovi Vůjtěchovi, za excelentně odvedenou práci. Díky

Marek S.