Rok 2017 za námi a jak to vidí ISC Spirit

Tři sta šedesát pět dní roku dva tisíce sedmnáct už je dávno za námi. A tak mi dovolte krátké shrnutí tohoto úžasného roku očima ISC Spiritu.

„V lednu 2017 mě Terez Vlasáková přehodila do rukou Tété Kadlecové. Chvíli bylo takové mrtvé období, stávající Parťáci mnou totiž byli přesyceni a ti noví mě ještě nechápali. Navíc bylo zkouškové….A tak jsem si i já odpočinul, nezbývalo mi než mýt nádobí v Pointu. Netrvalo však dlouho a už jsem byl s novým ISC Teamem na cestě na přípravný víkend. Za chvíli přijeli zahraňáci, úspěšně se zapsali na fakulty, užili si své první chvíle v Praze a semestr se pomalu zaběhl. Mně se podařilo s každým členem ISCčka navázat velmi kamarádský vztah a každý jednotlivec objevil opět nový rozměr mne samotného. I několik zahraňáků se aktivně zapojilo a já měl možnost naučit se slovíčka jazyky, které jsem do té doby neznal. A to jsem v ISC od samého prvopočátku! Vlastně jsem se na půdě ČVUT pohyboval už dávno před tím…..Po boku pana Požára a Robina, Vládi Maliny a dalších nadšenců….ale to je zas jiná pohádka…..rád vám ji někdy povím.

Letní semestr 2017 utekl velice rychle, najedou bylo opět zkouškové a dění v ISC se trochu utišilo. Já doprovázel Parťáky i zahraňáky na zkouškách a vždy, když se cítili v koncích, jsem jim trochu pomohl, takže všichni to zvládli. Přišlo léto, kdy jsem se nevypařil a ani neodjel na dovolenou. S těmi nejpracovitějšími Parťáky jsme připravili nový Survival Guide a pracovali dále na českém webu, připravili web pro akci S ČVUT do světa Study Abroad Fair (SAF) a skoro se nám povedlo pustit se do rekonstrukce strahovského ISCčka. To ale neklaplo no….. Taky jsem věnoval notnou dávku své energie Míšovi Hartmanovi, protože Maggie byla na té národní úrovni za ISC sama. A tak jsme měli (a zatím stále máme) v National Boardu ESN CZ dva zástupce z řad ISCčka – na pozici National Representative a President.

A už tu bylo září a Betlémka a nová parta zahraňáků. Pomohl jsem s přípravami, zabalili jsme Welcome Packy a vybavili studenty ESN kartičkami. Zase ty lítačky a tvorba rozvrhu v KOSu a kostrbatá domluva na recepcích kolejí, první ztráty dokladů a ISICů, poznávání české kultury, jídla, piva, klubů a lidí. ISCčko se trochu obměnilo, hodně Parťáků vyjelo do zahraničí a dost se jich taky vrátilo. Jeli jsme zase bomby. Největším úspěchem byla několikatýdenní akce S ČVUT do světa, kdy se ČVUŤákům a Parťákům podařilo přinést na každou fakultu trochu ciziny a nalákat studenty, aby taky vyjeli. Vzali mě s sebou na fakulty a já jsem oslnil i několik nových, ISCčkem dosud nepolíbených tváří a řady ISC se tak opět rozrostly.

I já sám jsem měl obrovskou radost, protože jsem se zase dalším způsobem zvěčnil a některé budu doprovázet do konce života. ISC Team na to přišel, natiskl mě totiž na kelímky, tašky a super batohy! Taky samolepky se dodělaly a můžete se mnou i psát novými propiskami v ISC barvách! No a to mě teda dostalo, opravdu během toho roku Parťáci přišli na mé skryté vášně a bláznivé nápady, které se málokdy zrealizují…..Asi tušíte, že mluvím o ISC kalendáři na rok 2018. I takhle můžu vypadat 😊.

Během celého roku se Parťáci dostali na spoustu národních a mezinárodních akcí v rámci ESN (Berlín, Maribor, Sarajevo, Brusel, Litva, Polsko…..) a obohatili tak ISCčko o spoustu nových poznatků. Ani na Alumni jsem nezanevřel! Přijeli v hojném počtu na Alumni víkendy, grilovačku a na Mikulášskou besídku, kde mi ukápla slza dojetím, jak jsem viděl, že mě ti Alumni šíří stále dál. Tolik dětiček tam pobíhalo, a všechny měly kousek mě. Za celý rok 2017 se ISCčko postaralo o 1013 zahraňáků, ISC Team měl každý semestr přes 20 členů, organizování akcí se chopilo každý semestr kolem 50 Parťáků a do buddy programu se zapojilo na 200 buddíků. No a taky jsme oslavili 10. výročí Pana Červeného Gauče. A nebyly to jediné narozeniny. Celý rok jsme uzavřeli tradiční ISC Vánoční besídkou, kde jsme oslavili 18. let celého ISC a pořádně se rozloučili. Každý ode mě dostal dáreček a atmosféra dole U Honzíka byla ten večer nezapomenutelná.

Úplnou třešničkou za celým rokem byl ISC Silvestr, vzal jsem Parťáky do Tetína. Tété se tam líbilo, tak jsem rád. A vůbec, všichni si to užili a nemohli se mně nabažit, takže si dokážete představit, že jsem byl ve svém živlu.

Za ten rok jsem vyrostl opět o pořádný kus, poznal sám sebe o něco víc a během ledna jsem si nechal všechno uležet v hlavě. A teď jsem už celý nedočkavý, až se rozjede nový semestr, který už klepe na dveře. Tété mě velice ladným způsobem předala Terce Faltysce a já se opravdu nemůžu dočkat, až mi Terka a její ISCčko ukážou, kterým směrem se společně v roce 2018 vydáme.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem a jakýmkoliv dílem přispěli k činnosti ISC v roce 2017. Byly to skvělé časy, ISC ušlo obrovský kus cesty, jeho aktivní členové ho posunuli o kus dál a oni sami se také hodně naučili. Já si moc vážím starých dobrých Alumni, aktivních členů, nových bojácných Parťáků, všech buddíků a všech, co sídlí v té nové budově, ehm… Condom tower, kteří nás podporují každým dnem více a více.
Tak díky!

A ať rok 2018 stojí za to! Moc se těším!

Váš nesmrtelný, věčný, nezastavitelný, všudypřítomný, veselý, nadšený, nevyzpytatelný, nepopsatelný ISC Spirit.“

Believe in ISC Spirit. Pass it on.

Tété Kadlecová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *