Jak jsme začali s languages?

Je to teprve pár týdnů co se nám v české kotlině objevili noví zahraňáci a my už jsme je zvládli zapojit do spousty akcí. Jako první jsme je hned v pondělí orientačního týdne nalákali na Tandem evening. Tandem evening se tentokrát konal ve Storm clubu a již tradičně bylo jeho smyslem najít si pomocí nalepovacích vlaječek tandem parťáka pro jazykovou výměnu na celý semestr. A když už né třeba jazykového parťáka tak aspoň párty kamarády na svůj pobyt v Praze. Párty to byla vydařená a vytrvale se tančilo až do brzkých ranních hodin.

Na Tandem evening jsme pak plynule navázali první anglicko-německou Café Lingeou, která se konala hned ve druhém týdnu semestru v Café Prostoru. Účast byla veliká a aby to nebyla jen nějaká obyčejná Café Lingea (vlastně co to plácám, žádná není úplně obyčejná přece…), spojila se první Café Lingea s noční procházkou po Praze a Signal festival tour.

Hned v následujícím týdnu a to v pondělí 16.10 se událo hned několik zásadních věcí. Zatímco svět slavil mezinárodní den výživy a boje proti McDonald’s (vážně, nekecám J ), naši nejen zahraniční studenti začali v ISC vyučovat svoje rodné jazyky v rámci jazykových kurzů. Letos se nám opravdu zadařilo – celkově se můžeme pochlubit 26 jazykovými kurzy 12ti různých jazyků. Proto neváhej ani ty a přijď se k nám učit cizí jazyk! Ve stejný den se pak konala i první letošní Singing Lingea. Zpívalo a hrálo se celý večer, ne-li celou noc.

A na co se od nás můžete těšit dále? Jazykové kurzy tu budou až do Vánoc a kdokoli se může přidat kdykoli v jejich průběhu. V tento čtvrtek 26.10. od 18:30 pak proběhne druhá, speciální Café Lingea. Budeme si povídat anglicky a francouzsky a to v místě k tomu velmi příhodném – Francouzském institutu na Praze 2. Neváhej a přijď se za námi podívat. Další Café Linega pak bude následovat každé dva týdny a těšit se můžete třeba na italskou, španělskou a čínskou. A před Vánoci pro vás plánujeme druhé, tentokrát vánoční zpívání.

Verča Paštyková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *