Rozhovor s organizátory OW

Myška Blahýnková a Vojta Zacharda, organizátoři Orientation Week Fall 2017, si během příprav našli chvilku, aby nám něco pověděli o sobě, o nadcházejícím OW a o tom, jak se všichni můžeme zapojit a s čím pomoct.

Jak jste si užili léto? Byli jste někde v zahraničí si pěkně od všeho odpočinout?

Vojta: Léto jsem si užil a vlastně pořád užívám. Už dva a půl týdne klepu kosu na Islandu. Je to tu skvělý. Připomíná mi to v něčem Nový Zéland, kde jsem strávil nějakou dobu.

Myška: Léto obyčejně nebývá mým nejoblíbenějším obdobím, protože většinou všichni odjedou domů a najednou jsem tu sama.. a v práci 😀 To letošní bylo ve znamení stěhování se do nového ISC bytečku, takže jsem se aspoň přiblížila přátelům a občas jsem se chodila odreagovat na nějakou tu ISC párty. Krom toho jsem se zvládla cvaknout na ISC a později i na ESN vodě. Na začátku léta jsme jeli s přítelem na týden do Nizozemska a na konci léta na pár dní do Německa. Nachodili jsme tam spousty kilometrů denně, tak se směji nad myšlenkou, že by to byla odpočinková dovolená 🙂

Kdy jste byli osloveni s organizací OW? A jak rychle jste se rozhodli, že do toho půjdete?

Vojta: Oslovil mě Tomáš jako nový HR na začátku července. Rozmýšlel jsem si to asi týden, protože jsem měl už něco naplánovaného. Rozhodl jsem se až na základě toho, že to nevadilo moji parťačce Myšce. Takže mě čeká v září nabitý program od návratu z Islandu přes práci na OW a ve škole a konference až k samotnému OW.

Myška: Poprvé jsem byla oslovena už v zimě, ale protože jsem právě nastoupila do nové a náročné práce, odložila jsem to. Nu a naše milá HR nezapomněla a přišla s nabídkou znovu, zrovna když jsem byla v Nizozemsku. Odpověděla jsem velmi brzy, konkrétně 6.7. v 15:13 (vyhledáno na Messengeru). Vojta to vzal pár dní poté.

Na co se během OW nejvíc těšíte?

Vojta: Já se teda těším na nové studenty a nové tváře v Teamu a mezi Parťáky.

Myška: Až to skončí 😀 Ne, teď vážně. Tohle jsou myšlenky, které máte ve finále. Těším se na to, jak to vše krásně proběhne a my zase dobře zapůsobíme na zahraniční studenty a uděláme úžasnou věc. Hodně mě povzbuzují sami studenti. Například jedna Mexičanka, o kterou se momentálně starám v rámci Buddy programu, mě úžasně podporuje a obdivuje snad každý den, co tu je. Nás všechny z celého ISC a to je parádní motivace. Pocit z dobře odvedené práce a takový ten hřejivý pocit, který máte, když děláte něco jako dobrovolník 😉

Kolik OW jste zažili? Chystáte nějakou novinku?

Vojta: Já nejsem až tak dlouho v ISC, takže mám za sebou 2 OW. Změnu chystáme ve WP, které jsme se snažili trochu zjednodušit.

Myška: V ISC jsem tři roky, ale Orientation Week jsem zažila porůznu. Někdy jsem vypomohla jako doprovod, někdy zase na PDG, několikrát jsem organizovala výlet atd. Když jsme se s Vojtou poprvé sešli na Náplavce a při hraní sudoku jsme přemýšleli nad tím, co změnit, oba jsme se shodli na tom, že je to zjednodušení a zpřehlednění celého OW. Tak například pondělní prezentace v Betlémce bude spíš formální, zatímco úterní program se bude věnovat čistě ISC týmům a výletům. Novinkou je určitě brožurka s názvem ISC Activities Fall 2017, která prezentuje všechny naše aktivity a taky tak trochu láká zahraniční studenty, aby se více zapojili.

 S čím budete potřebovat nejvíc pomoc a jakým způsobem se můžou ostatní Parťáci zapojit?

Vojta: Parťáci a další lidi se můžou zapojit do různých činností. Hledáme lidi na kontrolní stanoviště na PDG, které bude 27.9.

Myška: Orientation Week je neskutečně náročný, co se týče personálního obsazení. A proto jsme vděční každému, kdo se rozhodne přidat ruku k dílu. Určitě je zapotřebí obsadit všechny služby v Pointu tak, aby tam vždy byl někdo, na koho se může zahraňák obrátit. Dále jsou to odvody na všechny naše OW akce a registrace na fakultách. Velkou zábavou je Prague Discovery Game, během níž dvojice Čechů rozdávají úkoly zahraňákům na různých stanovištích. Tam je teď největší nedostatek lidí. Každý, kdo váhá, popadněte svého parťáka či parťačku, vyberte si svou oblíbenou hospůdku a přidejte se k nám 🙂 Společně se pak půjde na inteGREATion párty. A na závěr týdne jsou to výlety po České republice, ale ty už máme naplánované více dopředu a zapojili jsme do jejich organizace i nováčky. 😉

V pondělí tahle velká akce vypukne, tak ať se co nejlépe vydaří!

Vojta a Myška ve víru ISC Spiritu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *