Buddy Weekend

,, 9 ..8 … ignition sequence has started … 3 … 2 … 1 … 0. We have Apollo ISC Spacecraft liftoff!” se ozvalo v pátek na Masarykově nádraží. Naše vesmírná flotila se vydala na cestu do neznáma. Známe i neznámé tváře … průzkumná cesta byla před námi a tak jsme se vrhli střemhlav do ves… do vlaku. Tam jsme zjistili, že naše nametagy také obsahují, kam jednotlivé posádky poletí – nejzábavnější bylo asi sledovat posádku Poopiteru (posádka se následně pojmenovala Sráči), jak se pomocí pantomimy snaží najít své druhy. Nakonec se našly i posádky směřující na Tarantulon (Mlčechvosty) a Aquarion 12 (S.H.I.T. aka SpaceHeroesInternationTeam).

Za mohutného ISC rybaření jsme se vylodili v Lovosicích. Důvod, proč právě tam a ne až o zastávku dále byl jednoduchý a všem určitě srozumitelný – kebab! 😀 No jak jinak uvést Buddíky do atmosféry ISC, než jedním pořádným „kebabíčkem“.

Nikdo nevěděl, jak dlouhá cesta pěšky nás čeká – a ještě, že tak. Bylo to asi 10 km. Cesta byla pro některé nekonečná … vzhůru do nekonečna a ještě dál se stalo skutečností. Poslední asi 4 km jsme šli lesem a hlubokou tmou. A protože bez baterek to bylo zábavnější, sešli jsme dokonce z cesty. Ne, že by se bylo kam ztratit, ale to účastníci nevěděli a tak se nám Buddy Weekend přehoupl trochu ve Wild Weekend :D. Někteří přebrodili/přeskočili menší říčku, jiní se zas statečně prodírali hustým lesem. Každopádně jsme se ale úspěšně (a všichni) sešli na konci údolí. Budoucí parťáci se tedy osvědčili už při první zkoušce – nikdy neztráceli elán ani spirit (o kterém ještě ani nevěděli). Když už jsme se zase blížili k nekonečnu, konečně se „na obzoru“ objevila naše základna. Nádherně zrekonstruovaný starý mlýn. Večer se odehrával klasicky v podobě her, kronikování, zapojování pípy a nasávání atmosféry. Parťáci i nováčci, všichni dohromady, jak to má být.

Druhý den se nám vstávalo těžko, ale bylo to krásného slunečného rána, tak to nebylo tak zlé. Díky pecka workshopu od naší HR a Prezi jsme se dozvěděli víc o ISC a jak to v něm funguje a pak už jen stačilo vzít sváču a vyrazit na výlet. Bylo nádherně a tak nám cesta na vrchol Lovoše, doprovázená parádními výhledy a spoustou teambuildingových selfie, uběhla docela rychle (a hlavně taky proto, že se soutěžilo, kdo tam bude první :D). Hlad nás donesl až do místní restaurace, kde nás obsluhovala úplně nejúžasnější paní, točili jsme si sami pivo za barem, hráli pingpong se smaženým sýrem, protože nám bylo prostřeno na pingpongový stůl :D.

Zpátky na základně jsme byli rychle a užili si Milanův workshop na komunikaci, zatímco organizátoři statečně zápasili se špízy a místní pecí a nakonec je museli ještě „odmasit“! :D. Po scénce s Carlosem a Pachou jsme „zapomněli“ rozdat čokolády (že Pájo :D), povečeřeli a vytvořili naprosto bezkonkurenční vesmírné spacesuits. Za tmy na nás čekalo překvápko – Martin B. s mega workshopem na pozorování hvězd pomocí jeho teleskopu. A pak už jsme hráli hry, zpívali ISC song, tancovali na ESN song, vypouštěli lampion s ISC Spiritem do vesmíru, pili, pantomimovali snad až do rána a bylo to prostě super <3 <3 <3.

Neděle už byla ve znamení úklidu, cesty na oběd a cesty do Prahy za psaní feedbacků. Protože bylo ještě brzo a my si chtěli dát sprchu, sešli jsme se ve velkém počtu na afterparty až večer na Strahově. Tam jsme to jako parádní parta táhli ještě snad do rána a prostě celkově to celé bylo hrozně super <3. Proto bych vám všem zúčastněným chtěla se slzou v oku moc moc poděkovat :), ač se čtyřmi hodinami spánku za poslední 3 noci, po víkendu jsem byla totálně nabitá energií a ISC Spiritem.  Těším se na zbytek semestru s vámi!

Terka Faltysová