Víte, že… aneb QaKovo okénko

Když už jsme si představili tým, tak u toho tématu zůstaneme.

Víte, že náš druhý ISC prezident byl Malina, alumni koordinátor v roce 2008 byl “Frodo”, v roce 2004 byl HR (a následně pátý prezident) “Had”, od zimního semestru 2009 až do zimního semestru 2010 byl treasurer Pivko či že v roce 2014 byl QaK “Přemek” Podlaha.

To a mnohem víc se můžete dozvědět na ISC wiki v záložce historie, na kterou se můžete dostat přes  ParťákNet  www.isc.cvut.cz/partak/.

Dominik Bureš

Buddy System z VŠE se představuje

ESN VŠE Praha – Buddy System jako sekce byla založena už v roce 1998. V roce 2002 byla sekce společně s ISC ČVUT u založení ESN CZ. Aktuálně má 75 členů včetně nováčků, pořádá kolem 70 akcí za semestr a pod hlavičkou Buddy Programu se stará o více než 1 000 zahraničních studentů za rok, kterým přiděluje místního Buddíka na principu 1:1.

Buddy System díky tomu úzce spolupracuje se školou, aktivně se podílí na Orientation Weeku a pořádá Ice Breaking Weekend jako seznamovací víkend pro zahraniční studenty. Také pořádá každoroční sportovní den – Soccer Day, kterého se účastní i hráči z ISC. Každý semestr Buddy System organizuje teambuilding pro své členy a seberozvojovou teambuildingovou akci Buddy 365, na kterou jsou zváni i členové z dalších sekcí ESN Prague UNI5. S ISC zajišťuje i některé z mezinárodních výletů, například Krakow Trip.

Další akcí, pořádanou společně s ISC, je Section Meeting. Tato mezinárodní a teambuildingová akce je zaměřená na hlubší a intenzivnější spolupráci se dvěma ESN sekcemi v Drážďanech a jednou v Krakově. Tento semestr vychází organizační část právě na BS a ISC.

Petra Štěpánová, ESN VŠE Praha

 

Team Retreat Spring 2017

Stále se držíme tradice a jezdíme na Team Retreat! Ten současný se odehrál ve Sloupu v Čechách. Sešlo se nás opravdu hodně a společně jsme se pobavili o nadcházejícím semestru. Můžeme vám sdělit, že to bude opět žůžo bájo bégový a bombo peckózní!

Probrali jsme, co vše nabídneme zahraňákům v letním semestru. Podívali jsme se do historie ISC a připomněli jsme si ISC vizi a Core Values. Osvětlili jsme si, jak ISC funguje, na jakých pilířích stojí, a rozšířili jsme kroniku zase o pár stran.

Probrali jsme témata „vedení schůzek“, „PR a prezentace ISC navenek“, co pro nás znamená Rektorát, „OW registrace a příjezd zahraňáků“ apod. Odreagovali jsme se vycházkou do temné zimní noci směrem ke krásné vyhlídce, kde jsme se společně podívali před sebe, směrem do nového semestru a uvědomili jsme si, že jsme připraveni!

ISC Spirit byl cítil na každém kroku. Dali jsme mu zase nový rozměr a jsme připraveni ho šířit dál!

Noví zahraňáci se také mohou jen těšit, až přijedou do Prahy a poznají, co se za těmi třemi písmeny ISC skrývá a co vše je čeká!

Největší perlou Team Retreatu je to, že si všichni můžeme těšit na Parťák video (v režii Michala1).

Terka “Tété” Kadlecová

ISC Silvestr 2016

Loňský rok jsme tradičně zakončili oslavou nového roku, během níž se sešla široká škála generací ISC. Bylo velmi příjemné vidět pospolu již vysloužilé parťáky a nováčky, kteří se velmi rychle aklimatizovali v našich tropických podmínkách. Celé oslavy se totiž nesly v duchu téma Hawai. Nechyběla proto autentická výzdoba v podobě tropického ovoce, bazénku, velryby a krásných dam v plážovém oblečení.

O půlnoci jsme odpálili ohromný ohňostroj, který byl ve vesnici Pohledec (Nové Město na Moravě) tím nejkrásnějším a nadchl i místní obyvatele. V průběhu dvou dnů nechyběl ani výlet do blízké Zelené Hory, kde jsme měli možnost procházet se například po zamrzlém rybníku. Nechyběla dokonce ani příprava vlastních kebabů.

Pája Pokošová