Buddy System z VŠE se představuje

ESN VŠE Praha – Buddy System jako sekce byla založena už v roce 1998. V roce 2002 byla sekce společně s ISC ČVUT u založení ESN CZ. Aktuálně má 75 členů včetně nováčků, pořádá kolem 70 akcí za semestr a pod hlavičkou Buddy Programu se stará o více než 1 000 zahraničních studentů za rok, kterým přiděluje místního Buddíka na principu 1:1.

Buddy System díky tomu úzce spolupracuje se školou, aktivně se podílí na Orientation Weeku a pořádá Ice Breaking Weekend jako seznamovací víkend pro zahraniční studenty. Také pořádá každoroční sportovní den – Soccer Day, kterého se účastní i hráči z ISC. Každý semestr Buddy System organizuje teambuilding pro své členy a seberozvojovou teambuildingovou akci Buddy 365, na kterou jsou zváni i členové z dalších sekcí ESN Prague UNI5. S ISC zajišťuje i některé z mezinárodních výletů, například Krakow Trip.

Další akcí, pořádanou společně s ISC, je Section Meeting. Tato mezinárodní a teambuildingová akce je zaměřená na hlubší a intenzivnější spolupráci se dvěma ESN sekcemi v Drážďanech a jednou v Krakově. Tento semestr vychází organizační část právě na BS a ISC.

Petra Štěpánová, ESN VŠE Praha

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *